![]() |
Limon Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Tart TarifiLimon Tart Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş) 100 gr (3/4 su bardağı) + 2 çorba kaşığı un 4 yumurtanın sarısı 4 yumurtanın 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 2 limonun suyu 2 limonun kabuğu (rendelenmiş) Merengi : 3 yumurtanın akı 175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 60 gr (1/2 su bardağı) hindistancevizi Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir kasede, yumurta sarılarını ve şekeri yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla rengi açık sarı olana kadar çırpıp, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu katarak yeniden iyice çırpınız ![]() Başka bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() Madeni bir kaşıkla yumurta akını, yumurta sarısı karışımına katınız; unu da eleyerek ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Tartı fırından çıkarıp 7-8 dakika ılıttıktan sonra kalıbın iç kenarında çepeçevre bıçak gezdiriniz ![]() Kalıbı tel ızgaraya tersyüz edip, altına hafifçe vurarak ızgaraya çıkarınız ![]() ![]() Fırınınızı yüksek sıcaklığa (230®C) getirip, ısıtınız ![]() Tart soğurken, merengi hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bir spatulayla, tartın dışını merengle kaplayınız ![]() ![]() ![]() Not: Bir ahçının klasik bir tartı hazırlarken yaptığı bir yanlışlık sonucunda ortaya çıktığı söylenen Melisa limon tartı, lezzetli bir tatlıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|