Kupta Kestane Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kupta Kestane TarifiKUPTA KESTANE 3-4 kişilik Yarım kg kestane 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı krem şanti 1 çorba kaşığı hindistancevizi 5-6 adet kuru kayısı Kabukları bıçaklı kesilmiş kestaneleri tencereye aktarın Kestaneleri aşacak kadar su ekleyin ve haşlayın Haşlanan kestanelerin suyunu süzüp kabuklarını soyun Bu arada, küçük bir tencerede tozşekeri, 1 su bardağı su ile karıştırarak, kaynatın Soyulmuş kestaneleri bu şerbete atın ve biraz daha kaynatın Ocağı kapatıp soğumaya bırakın Şerbetini süzün, kestaneleri ezin Ezilen kestaneleri üçe bölün İlk kısmına 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırın Bu karışımı kuplara eşit olarak bölün İkinci kısmını yarım su bardağı krem şanti ve hindistancevizi ile püre haline getirin Kuplara pay edin Üçüncü kısmını da kıyılmış kuru kayısı ile karıştırıp kuplara doldurun En üstlerini kayısılarla süsleyip, servis yapın
|
|
|
|