![]() |
Ada Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ada Keki TarifiAda Keki Tarifi 250 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı margarin 250 gr (1 su bardağı) kabaran cinsten böreklik un 250 gr (1 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker 5 yumurta 1 limon kabuğu rendesi yarım limonun suyu 3 adet limon kabuğu şekerlemesi Önce fırınımızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() 15 cm çapında bir kek kabını 1 tatlı kaşığı margarin ile yağlayıp 1 çorba kaşığı un serptikten sonra, silkeleyerek fazlalık unu dökünüz ve kabı bir kenara bırakınız ![]() Geri kalan yağ ve 250 gr şekeri, orta boy bir kapta tahta kaşıkla pürtüksüz ve hafif bir krema kıvamına gelene kadar çırpınız ![]() ![]() Madenî bir kaşıkla geri kalan unu ekleyip, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu karıştırınız ![]() Büyük bir kaşıkla, karışımı hazırlanmış kek kabına boşaltıp, üstüne geri kalan 1 çorba kaşığı toz şekeri de serptikten sonra fırına sürerek, 30 dakika pişiriniz ![]() Keki fırından alıp, üstüne limon kabuğu şekerlemesini yerleştiriniz ![]() ![]() Keki kalıptan alıp, daha sonra servis etmek üzere soğumaya bırakınız ![]() Not: Bu eski İngiliz kekinin üstü limon kabuğu şekerlemesiyle süslenirse, görünüşü daha güzel olur ![]() |
![]() |
![]() |
|