![]() |
Adem İle Havva Pudingi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adem İle Havva Pudingi TarifiAdem İle Havva Pudingi Tarifi 500 gr ekşi elma 150 gr toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı soğuk su 120 gr (1/2 su bardağı) tereyağ yada margarin (yumuşatılmış) 120 gr (1 su bardağı) kabaran cinsten böreklik un 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Elmaları soyup, çekirdeklerini ve sert kısımlarını çıkarınız; ince dilimlere doğrayıp, oval bir kek kalıbına yerleştiriniz ![]() ![]() Elmaların üstünü örteceğiniz hamur için, yağı ve kalan şekeri derin bir kapta tahta kaşiKla, krema haline gelinceye kadar vurarak çırpınız; buna, önceden çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş yediriniz ![]() Unu eleyerek bu karışıma kattıktan sonra, un tanecikleri görünmez olana kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu puding, ingilizlerin günlük Öğle ve akşam yemeklerinde aradıkları geleneksel tatlılarından biridir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|