![]() |
Labneli İrmikli Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Labneli İrmikli Pasta TarifiLabneli İrmikli Pasta Tarifi 1 adet kakaolu pandispanya keki (tek katı kullanılacak) 1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için) 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi İrmikli krema için; 3 su bardağı süt 6 yemek kaşığı irmik 6 yemek kaşığı toz şeker 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 yemek kaşığı portakal reçeli 1 paket Pınar light labne (Mavi renkli paket) Portakal peltesi için; 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı nişasta 3-4 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı portakal aromalı toz içecek (Tang) Süsleme için; 1/2 paket krem şanti 1 çay bardağı soğuk süt 1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu 1 çay bardağı sütün içinde bir süre bekletilip süzülür; portakal kabukları atılır, kalan sütle pandispanya katı ıslatılır ![]() ![]() Süt, şeker, irmik, portakal kabuğu ve reçeli bir tencereye alınarak karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede nişasta, şeker, portakal aromalı toz içecek ve su karıştırılıp pişirilir ![]() ![]() ![]() Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|