![]() |
Keten Tohumlu Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keten Tohumlu Kek TarifiKeten Tohumlu Kek Tarifi Malzemeler, 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı beyaz un 1 su bardağı kepekli un 1 su bardağı keten tohumu unu 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kabartma tozu ![]() Hazırlanışı, Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alın ![]() Köpürene dek mikserle çırpın ![]() Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin ![]() Tarçın, beyaz un, kepekli un, keten tohumu unu, kabartma tozunu ilave edip kaşıkla karıştırın ![]() Kuru üzümleri hafifçe una bulayıp kek hamuruna ekleyip karıştırın ![]() Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin ![]() Pişen keki fırından alıp hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarın ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun Püf Noktaları, Kuru üzümleri una bulayıp hamura eklemek; üzümlerin dibe çökmesini önlüyor ![]() Kek hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarmak; şekli bozulmadan kolayca çıkarılmasını sağlıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|