![]() |
Peynirli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Kadayıf Tarifi (Şanlıufra)1,5 Kg Kadayıf teli 1 Kg ![]() 1 Kg ![]() 1/2 su bardağı gün pekmezi Peynirler yıkanır ince ince doğranır ![]() ![]() Kadayıf teli elle çekile çekile ufalanması sağlanır ![]() Tepsi yağlanır, kadayıf teli ikiye bölünerek yarısı tepsinin dibine serilir, peynirler ince aralıklarla telin üzerine dizilir, ikinci yarısı da tepsiye konup elle bas*tırılarak ezilir ![]() Muhtelif yerlerine sade yağ gezdirilir ![]() Pekmez hafif sulandırılarak kadayıfın üzerine ko*nur ![]() Ocaktan etrafına yağ vererek çevire çevire pişiri*lir ![]() ![]() Şeker, 2 su bardağı su ile ocağa konur kaynayınca limon sıkılarak ocaktan alınır ![]() ![]() Şurup sıcak ise kadayıf soğuk olmalıdır ![]() ![]() Not: Üst kısmının iyi kızarması için pekmez kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|