![]() |
Normandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Normandiya Usulü Armutlu Tart TarifiNormandiya Usulü Armutlu Tart Tarifi 300 gr (2+1/2 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılmış) 60 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 120 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı toz şeker 50 gr (1/4 su bardağı) hafif dövülmüş ceviz içi 2 yumurta sarısı (çırpılmış) 3 çorba kaşığı soğuk su 1 yumurta akı (az çırpılmış) Harç: 4 çorba kaşığı şeker 1/2 su bardağı su 4 armut (kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş) 1/2 su bardağı krema (çırpılmış) 2 çorba kaşığı ceviz içi (hafif dövülmüş) Önce tart hamurunu hazırlayınız: Unu ve tuzu geniş bir kaba eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kaşık su ve yumurta sarılarını, karışıma bıçak yardımıyla ekleyip iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi harcı hazırlayabilirsiniz: Orta boy bir tencerede, su-şeker karışımını, hafif ateş üstünde sürekli karıştırarak eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikli kepçeyle yarım armut dilimlerini şuruplu tencereden alıp, hamurun ortasına çember biçiminde diziniz ![]() Kalan hamuru da aynı biçimde açarak kalıbın üstünü kaplayınız ![]() ![]() ![]() Kalıbı fırına sürüp 30-35 dakika pişiriniz ![]() Kalıbı fırından çıkarıp soğuması için bir kenara bırakınız ![]() Tart soğur soğumaz kremayı ortasına yerleştirip, hafif dövülmüş ceviz içini üstüne serperek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|