Fenoise Kek Tarifi ( Fransız Keki) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fenoise Kek Tarifi ( Fransız Keki)Fenoise Kek Tarifi ( Fransız Keki ) 4 yumurta 50 gr tereyağı 150 gr un Bir limon kabuğu rendesi 150 gr şeker Yarım paket vanilya Bir kase içine yumurtaları kırınız Şeker ilâve ediniz Kaseyi benmari üzerinde yumurta teli ile yumurta ye şekeri çarpınız Koyu boza kıvamına gelince (teli çekiniz telden akan sulu hamur kase içinde kalın bir iz bırakıyorsa) ateşten bir kenara çekiniz Soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam ediniz Un ve una karıştırılmış vanilya yumuşatılmış tereyağı ilâve ediniz Un hamura karışınca teli çekiniz Ucu düz olan tahta kaşık ile (spatül) ile yağlanmış, unlanmış veya içine kâğıt yayılmış düz kek kalıbına boşaltınız Önceden ısıtılmış sıcak fırına koyunuz Orta ısı derecesinde 30-40 dakika pişiriniz![]() afiyet olsun |
|
|
|