Karayip Usulü Muz Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karayip Usulü Muz TarifiKarayip Usulü Muz Tarifi 6 muz 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 2 su bardağı taze portakal suyu 1 portakalm kabuğu (rendelenmiş) 1 çay kaşığı tarçın Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız Orta büyüklükte bir tatlı kalıbını, 1 tatlı kaşığı yağ ile yağlayınız Muzları soyup, uzunlamasına ikiye bölerek kalıba diziniz Bir kasede şeker, portakal suyu ve tarçını iyice karıştırıp, muzların üstüne dökünüz Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı küçük parçalar halinde üstüne koyup 15 dakika, muzlar yumuşayıncaya kadar fırında pişiriniz Kalıbı fırından alıp servis ediniz
|
|
|
|