Meyveli Kek Tafileri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kek TafileriMeyveli Kek Tafileri Armutlu kek Malzemeler: 150 gr tereyağı veya margarin (10 çorba kaşığı), 150 gr tozşeker (10 çorba kaşığı), 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 çorba kaşığı kakao, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı süt Süsleme için: 1 adet armut, yarım limon suyu Hazırlanışı: Yuvarlak veya kalp şeklindeki kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın Yağ, şeker, un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın İçine çırpılmış yumurtaları ve sütü ekledikten sonra 3-4 dakika daha karıştırın Soyulup dilimlenmiş armutları limon suyuna batırdıktan sonra, kek kalıbına simetrik biçimde dizin Önceden hazırladığınız karışımı, armutların şeklini bozmadan kalıbın içine boşaltın Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında, 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz
|
|
Meyveli Kek Tafileri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kek TafileriElmalı kek Malzemeler: 2 su bardağı un, 3 yumurta, 8 çorba kaşığı şeker, 1 paket kabartma tozu, 4 çorba kaşığı süt, 1 çay kaşığı tarçın, 2 elma Hazırlanışı: Toz şekeri ve yumurtayı çırpıyoruz Karışıma; un, süt ve kabartma tozunu ekliyoruz ve yağlanmış kalıba döküyoruz Elmaları soyup, yarım ay şeklinde dilimliyoruz Dilimleri kek hamurunun üzerine diziyoruz Son olarak üzerine tarçın serpip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz
|
|
Meyveli Kek Tafileri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kek Tafileriİncirli kek Malzemeler: 65 gr tere yağ, 2 su bardağı un, 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı kırılmış ceviz, 1 su bardağı doğranmış incir Hazırlanışı: İncir, ceviz, yağ ve tarçını, suyla bir taşım kaynatıp, soğutun Üç adet yumurtayı şekerle çırpın, un ve kabartma tozu ilave edin Bu karışımı, kaynatıp soğutulmuş malzeme ile karıştırın Orta hararetli fırında pişirin
|
|
Meyveli Kek Tafileri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kek TafileriÜzümlü kek Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı ay çiçek yağı, 1 5 su bardağı toz şeker, 1 kabartma tozu, 1 vanilya, 3 su bardağı un, 1 çay bardağı kuru üzüm Hazırlanışı: Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın Kuru üzümü yıkayıp üzerine az miktarda un serpip hazırladığınız kek hamurunun içerisine ilave ederek karıştırın 150 derecede 45 dakika pişirin ve servis yapın
|
|
Meyveli Kek Tafileri |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kek Tafileri1 Paket Sana Hamurişi 1 Birkaç Damla limon 340 gr un 1 Paket vanilya 100 gr beyaz çikolata 150 gr yoğurt 300 gr kırmızı meyve 220 gr şeker Meyveleri çözdürün ve beyaz çikolatayı eritin Fırını 180° Cye ısıtın 2- Yağı mikserle iyice çırpın Yavaş yavaş şekeri, vanilyayi ve limon kabuklarını ekleyin Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın Hamur homojen bir hale geldikten sonra çikolata veya yoğurdu ekleyin En son elenmiş unu ve kabartma tozunu karıştırın 3- Fırın tepsisini iyice yağlayın Hamurun 2/3′ünü tepsiye sürün Kıvamının sürülecek gibi olması lazım, fazla akıcı olmaması gerekiyor Tepsiyi, yeriniz varsa buzdolabına kaldırın Böğürtlenleri ezip, püre haline getirin Süzgeçten geçirip kalan hamura ekleyin İyice karıştırın Buzdolabındaki hamurun üzerine bıçakla istediğiniz büyüklükte kafes şeklinde çizgiler çizin Kareler cok küçük olmasınlar, çünkü kırmızı kafes fırında biraz yayılacak Kırmızı hamuru, sıkma torbasıyla kafesin çizgilerini izleyerek sıkın 30-35 dakika kadar pişirin Kürdan testini mutlaka yapın 4- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata ile minik kafesler yapabilirsiniz 30gr bitter veya beyaz çikolata yeterli geliyor Çikolatayi eritip, pişirme kağıdından yaptığınız minik bir külah ile kafesi istediğiniz kalınlıkta çizebilirsiniz
|
|
Meyveli Kek Tafileri |
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Kek Tafileri250 Gr Sana Hamurişi 5 yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı vişne veya kiraz 2,5 su bardağı un 1 limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu ½ su bardağı taze üzüm Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürüne kadar çırpın Margarini eritip soğutarak ekleyin ½ dakika daha çırpın Elenmiş una kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştırın Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpin Hamurun üçte birini ayırıp kalıba boşaltın Hamurun üçte ikisine çekirdekleri çıkartılmış vişneleri, taze üzümleri ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın Keki 190 dereceli fırında pişirin
|
|
|
|