![]() |
Jöleli Sünger Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jöleli Sünger Keki Tarifi90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş) 80 gr (1/3 su bardağı) şeker 3 yumurta 80 gr (3/4 su bardağından biraz az) un 1/2 kahve kaşığı vanilya esansı Süslemesi : 2 su bardağı portakal suyu 15 gr (3 yaprak) jelatin (4 çorba kaşığı ılık limon suyunda eritilmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) krem şantiy 350 gr mandalina (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlere ayrılmış) 2 muz (ince dilimlenmiş) Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip ısıtınız ![]() 1 çorba kaşığı tereyağla 20X 30 sm boyutlarında iki tepsiyi yağlayınız ![]() Bir tencereye yarısına kadar sıcak su doldurunuz ![]() ![]() Tencereyi ağır ateşe oturtup, bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla şeker ve yumurtayı iyice kalınlaşana kadar kabartınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp kaseyi tencereden çıkarınız ![]() ![]() Kasedeki hamuru hazırladığınız tepsilerden birine döküp, düz sırtlı bir bıçakla düzeltiniz ![]() ![]() Keki fırından alıp, tepside ılınmaya bıraktıktan sonra, tel ızgaraya tersyüz edip, tamamen soğumasını bekleyiniz ![]() Bu arada jöleyi hazırlamak için orta boy bir kasede portakal suyu ile eritilmiş jelatini karıştırınız ![]() ![]() Jöle katılaşınca, tepsinin iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirip, tepsinin altını kaynar suya batırıp çıkararak jöleyi kekin üstüne çıkarınız ![]() Bir süsleme torbasını krem şantiyi ile doldurunuz ![]() ![]() ![]() Keki karelere kesip, servis tabağına yerleştirerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|