![]() |
Böğürtlenli Tart Tarifi (İngiltere) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böğürtlenli Tart Tarifi (İngiltere)Böğürtlenli Tart Tarifi (İngiltere) Hamuru: 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 2 tatlı kaşığı toz şeker kahve kaşığının ucuyla tuz 3 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı rafine yağ 1-2 çorba kaşığı buzlu su Harcı : 1 kg böğürtlen (ayıklanıp yıkanmış) 150 gr (3/4 su bardağı) su 500 gr ekşi elma (soyulmuş, ayıklanmış ve kaim dilimlenmiş) 250 gr (1 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker Unu, şekeri ve tuzu orta büyüklükte bir kaseye eleyip tereyağı ve rafine yağı ekleyiniz; yağı bıçakla küçük parçalara doğradıktan sonra parmaklarınızla ekmek içi görünümü alana kadar una yediliniz ![]() 1 çorba kaşığı buzlu suyu bıçakla una karıştırmız ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız ![]() Harcı yapmak için suyu küçük bir tencerede kaynatıp, elma, böğürtlen ve 250 gr şekeri ekleyerek tencerenin kapağını kapayınız ve 10 dakika kadar hafif ateşte kaynatınız ![]() ![]() Hamuru pasta kalıbından 5 sm geniş olarak, 1/2 cm kalınlığında açınız ve kalıptaki meyvelerin üstüne yayarak kenarlarını keskin bir bıçakla düzeltip şekillendiriniz ![]() Tartın üstüne fırça ile su sürüp, kalan 1 çorba kaşığı şekeri serperek 25-30 dakika, tartın üstü kızarana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|