Portakallı Krem Karamel Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Krem Karamel TarifiPortakallı Krem Karamel Tarifi Karamel için: 100 gr pudra şekeri 3 yemek kaşığı su Portakal Kremi için: 1 portakalın kabuğunun rendesi 300 gr taze portakal suyu 3 yumurta 40 gr pudra şekeri Portakal kabuğu rendesini portakal suyunun içine atarak hafif ateşte yumuşatın 4 adet 100 gr'lık küçük kalıbı fırına koyarak, karamelin çabuk donmasını önlemek için ısıtın Şeker ile suyu bir kap içinde hafif ateşe koyun ve şeker eriyip, şurup olana dek arada karıştırın Kaynamaya başlayınca karıştırmayı kesin ve tatlı bir renk alana dek kaynatın Ellerinizin kızgın kalıplardan yanmasını önlemek için fırın eldiveni giyerek ısınması için fırına koyduğunuz kalıpları fırından çıkarın Karamelden her birinin içine koyarak kalıplara tam yayılması için, kalıpları elinizde her tarafına karamel bulaşacak biçimde çevirin Karamel çabuk sertleşeceğinden bu işlemi çok çabuk yapmalısınız Yumurtalarla şekeri hafif ve köpüklü olana dek çırpın Hazırlanan kalıplara döküp, içinde 2,5 cm yüksekliğe kadar su bulunan derin tepsiye kalıpları oturtun Üzerlerine alüminyum kağıt örterek önceden ısıtılmış fırında katılaşa-na dek pişirdikten sonra fırından çıkarın İyice donmasını bekleyin Her kalıbı ayrı bir servis tabağına çevirin Üstlerine karamelden dökün Eriyen karamel nefis bir lezzet ve çok hoş bir görünüm vererek aşağı doğru süzülecektir
|
|
Portakallı Krem Karamel Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Krem Karamel TarifiPortakallı Krem Karamel Tarifi Malzemeler 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 3 su bardağı toz şeker 8 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Karamel Sosu için, 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Tarif Karamelini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alın Kısık ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin ![]() Karamel kaplarına hazırladığınız sosu eşit miktarda dökün ![]() Derin bir kâsede yumurtaları köpürene dek çırpın ![]() Üzerine süt, portakal suyu ve şekeri ilave edip karıştırın ![]() Sütlü karışımı karamel kaplarına eşit oranda dökün ![]() Orta derinlikte fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar suyla doldurun ![]() İçine karamel kaplarını yerleştirin ![]() 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Piştikten sonra ters çevirip soğukken servis yapın ![]() Afiyet olsun |
|
Portakallı Krem Karamel Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Krem Karamel Tarifi10 çorba kaşığı toz şeker 2,5 bardak süt 6 yumurta 2 paket vanilya 1 portakal Üzeri için: 4 çorba kaşığı şeker Derin bir kabın içine yarım portakalın suyunu ve sütü dükün Üzerine portakalın kabuğunun rendesini ekleyin Başka bir yerde şekeri ve yumurtaları çok iyi çırpın Üzerine vanilyaları serip çırpmaya devam edin Portakallı karışımı da üzerine azar azar ilave edin Karameli yapmak için, tavada 4 çorba kaşığı şekeri eritip rengi dönünceye kadar eritin Bu şekeri kaplara bölüştürün Üzerine sütlü yumurtalı hazırladığınız karışımı paylaştırın Bu kapları içi su dolu fırın kabının içine koyup 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın Fırından alıp soğumaya bırakın ve servis tabağına ters çevirip ikram edin
|
|
|
|