![]() |
Muzlu Kremalı Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Kremalı Tart TarifiMuzlu Kremalı Tart Tarifi Hamuru: 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 1/2 kahve kaşığı tuz 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı çok soğuk su Harcı: 2 olgun muz (soyulup, yuvarlak dilimler halinde kesilmiş) 3 yumurtanın sarısı 80 gr (1/3 su bardağı) toz şeker 1/2 kahve kaşığı tuz 2 çorba kaşığı mısır unu 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı vanilya ya da 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi Kreması: 3 yumurtanm akı 180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 2 çorba kaşığı badem (ince uzun kıyılmış) ![]() Un ve tuzu orta büyüklükte bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip, ısıtınız ![]() Unlanmış tezgahta hamuru merdane ile açıp, 20-25 cm'lik börek tepsisine yayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın sıcaklığını 150°C'a düşürünüz ![]() Harcı hazırlamak için, yumurta sarılarını bir kasede tahta kaşık ya da yumurta teliyle çırpıp, azar azar şekeri, tuzu, mısır ununu ve yağı katarak karıştırınız ![]() Sütü bir kaba koyup, orta ateşte ısıtınız ![]() ![]() ![]() Karışımı, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkararak, bir kenarda ılınmaya bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() Üstünün kreması için, yumurta aklarını telle kar haline gelinceye kadar çırpıp, 1 kaşık şeker ekleyerek karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp, tartı soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() Not: Kremalı muz tartı, yemeklerden sonra servis edilebilen lezzetli bir Amerikan tatlısıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|