Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı İrmik Helvası TarifiÇikolatalı İrmik Helvası Tarifi 1 su bardağı irmik 1 su bardağı süt (su karışımlı) 50-60 gr tereyağ (zeytinyağı) 1 adet kare çikolata rendesi 2 çorba kaşığı dolusu pudra şekeri Ocakta ,bir kabın içinde irmiği yağ ile birlikte kavurun daha sonra sütü ilave edip karıştırın Daha sonra içine çikolata rendesini ve pudra şekerini de ilave edip serviz yapın
|
|
Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı İrmik Helvası TarifiDamla Çikolatalı İrmik Helvası Malzemeler • 150 gr bitkisel katı yağ (50 gr tereyağı+5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)• iki su bardağı irmik • üç yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık (çam fıstığı) (soyulmuş badem ya da fındık da kullanabilirsiniz) • 3 su bardağı sıcak süt • 1 5 su bardağı toz şeker• Yarım su bardağı çikolata ya da rendelenmiş bitter çikolata Hazırlanışı 1 Yağı orta boy teflon tencerede kızdırıp dolmalık fıstıkları ilave edin ve karıştırarak, fıstıklar altın sarısı oluncaya dek, bir-iki dak kavurun![]() 2 Üzerine hemen irmiği koyup tahta bir kaşlık ile devamlı karıştırarak, kısık ateşte 13-14 dakika civarında, irmiğin rengi iyice sararmaya başlayıncaya dek kavurmayı sürdürün ![]() 3 Diğer taraftan, sıcak süt ve toz şekeri derin bir tencerede karıştırın Şeker iyice eriyinceye dek belirli aralıklarla karıştırın![]() 4 Rengi iyice sararan irmiğin üstüne, şekerli sıcak sütü ilave edin Hızla ve bir dak civarında karıştırıp tencerenin kapağını çabucak kapatın Çok kısık ateşte irmiğin sütünü çekmesi için 9-11 dak hiç karıştırmadan pişirin![]() 5 Ocaktan indirin ve tekrar kapağını hiç açmadan on dakika daha bekletip dinlenmeye alın Sonra da üstüne rendelenmiş çikolata veya damla çikolatayı serpiştirip hızlıca karıştırın Sıcakken servis tabağına alın Ilık bir şekilde servis yapın![]() 6 İrmik helvasının yanında arzuya göre misafirlerinize dondurma da sunabilirsiniz Dondurma irmiğin yanında çok güzel gider
|
|
Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı İrmik Helvası TarifiÇikolatalı İrmik Helvası Tarifi 1 su bardağı irmik 1 çay bardağı şeker Yarım paket margarin 1 küçük paket çikolata 2,5 su bardağı süt İrmik ve margarin 10 dakika kadar kavrulur Sonra kırılmış çikolata eklenir Çikolata gevşeyince şekerli süt eklenir Kısık ateşte ara sıra karıştırarak sütü çekmesi sağlanır Yarım saat dinlendirilir Servise sunulur
|
|
Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı İrmik Helvası Tarifi250 Gr Sana Hamurişi 500 gr irmik 3 Su Bardağı sıcak su 0,5 Paket Üzeri için:bitter çikolata 1 Su Bardağı süt 1 Çay Bardağı fındık 1 Dal nane 2 Su Bardağı tozşeker 1 Paket rendelenmiş bitter çikolata Fındıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurduktan sonra yarısını dövüp yarısını bütün olarak bırakın sana Teremyağını eritip irmiği sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun Üzerine 3 su bardağı sıcak su ve 1 su bardağı sütü ekleyip şöyle bir karıştırın Arkasından tozşeker ve çikolatayı da ilave edin Kısık ateşte 10 dakika pişirin Altını kapatıp bütün fındıkları helvaya ekleyerek karıştırın Kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirin Daha sonra derin bir kaba alıp servis tabağına ters çevirin Üzerine ve etrafına dövülmüş fındıkları serpin Benmari usulü eritilmiş çikolata ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|