Beypazarı Baklavası Tarifi (Ankara) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beypazarı Baklavası Tarifi (Ankara)Beypazarı Baklavası Tarifi (Ankara) 30 adet yumurta 5 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı sirke 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı su Aldığı kadar un 2 su bardağı nişasta 2 su bardağı un İçi İçin: 1 kilogram ceviz içi 5 su bardağı sıvı yağ 1 kilogram Teremyağ Şerbet İçin: 3 kilogram şeker 10 su bardağı su 1 tatlı kaşığı Teremyağ Limon suyu Şerbeti için: Şeker ve su kaynatılır Ocaktan inmesine yakın limon tuzu, Teremyağ ve tuz ilave edilir Yumurta, yoğurt, sirke, sıvı yağ, su, tuz, aldığı kadar un ile birlikte baklavalık sert bir hamur yoğrulur ve 60 pazıya ayrılarak dinlendirilir Baklava konacak tepsi yağlanır Pazılar ince ince açılarak tepsiye yerleştirilir Pazılar açılırken kat aralarına nişasta ve un karışımı serpilir Bir kilogram Teremyağ eritilerek içine sıvı yağ ilave edilir Elde edilen bu yağ karışımı yufkaları yağlamak için kullanılır 15 pazıda bir, bir su bardağı yağ, açılan yufkaların üzerine dökülür ve bu işlem dört defa tekrar edilir 30 yufkadan sonra arasına dövülmüş ceviz konur 60 pazı bittikten sonra baklava şeklinde kesilir Kalan yağ kızdırılarak tepsinin her tarafına dökülür Orta hararette fırında pişirilir Daha sonra fırından çıkarılıp ılık hale gelinceye kadar bekletilen baklavanın üzerine ılık şerbet dökülür
|
|
|
|