Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çaylı, dondurma, tarifi, yapımı, yeşil

Ev Yapımı Yeşil Çaylı Dondurma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Yeşil Çaylı Dondurma Tarifi



Ev Yapımı Yeşil Çaylı Dondurma Tarifi

Hem rahatlatıcı, hem serinletici bir dondurma tarifine ne dersiniz?



Dondurma makinelerinin de artık mutfak dolaplarımızda yer almaya başlaması ile evde dondurma yapmak kolaylaştı Biraz tarif ya da biraz yaratıcılıkla çeşit çeşit lezzetli mi lezzetli dondurmalar yapmak mümkün İşte size onlardan birisi, biraz rahatlatıcı biraz serinletici yeşil çaylı dondurma tarifi

Malzemeler
25 su bardağı tam yağlı süt
(Eğer dökme toz çay kullanıyorsanız 25 su bardağı süt, eğer poşet çay kullanıyorsanız 2 su bardağı az süt kullanmalısınız)
2 yemek kaşığı yeşil çay
2 su bardağı sıvı krema
4 büyük yumurta sarısı
185 gr toz şeker
3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı
Büyük bir kapta sütü orta ateşte yaklaşık 5 dakika kaynatın Ateşten indirin ve yeşil çayı ekleyin Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyun ve 12 saat bekletin

İçindeki çayları süzdüğünüz sütü tencereye alın ve kremanın ¾’ünü ekleyip 5 dakika kaynatın Ayrı bir kapta önce yumurta sarılarını sıvı krema kıvamına gelene kadar (10-15 dakika) mikser yardımı ile çırpın İçine şeker ve kalan kremayı ekleyin, tencereden yarım bardak kaynamış sütten de karışıma ekleyip 5 dakika kadar daha çırpın Çırptığınız karışımı süte ekleyin, içine balı da ekledikten sonra ağır ateşte 10 dakika kadar daha kaynatın

Şimdi karışımı hızla soğutmanız gerekiyor Bunun için dondurma karışımınızı önce başka bir kaba sonra da o kabı içi buzlu su dolu başka bir tencereye alın ve soğuyana kadar karıştırın Daha sonra karışımınızın ağzını hava almayacak şekilde streç film ile kapatın (Bunun için streç dondurmanın üst yüzeyine değmeli)

3-4 saat buzlukta bekleyen dondurmanızı artık kıvama getirme zamanı Bunun için dondurmanızı 4 saatin sonunda her yarım saatte bir buzluktan çıkararak karıştırın ve tekrar buzluğa koyun Bu işlemi dondurmanızı yemek istediğiniz kıvama gelene dek yapın

Yaptığınız dondurmayı 2 gün boyunca tazeliğini koruyarak tüketebilirsiniz

Tarif: Cesur Doruk

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.