Fıstıklı Dondurma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Dondurma TarifiFıstıklı Dondurma Tarifi MALZEME: 1 kilo süt 1 yumurta sarısı 50 gram şamfıstığı 200 gram şeker 1 kaşık un 1 kaşık salep HAZIRLANIŞI: Bir kilo sütle şeker kaynatılır, yumurta sarısı iyice çırpılır Şamfıstığı ayıklanır ince kıyılır Kaynamış süt ateşteyken un ve salep elekle hafif hafif serpilir, süt telle devamlı karıştırılır Koyulaşınca yumurta sarısı yavaş yavaş ilâve edilir, şamfıstığı da ilâve edilerek ateşten indirilir Karıştırarak soğutulur Derince kaplara boşaltılır, buzdolabının buzluğuna konur ve dolabın ayarı yükseltilir Bir saat sonra tahta kaşıkla çarparak dövülür, tekrar dolaba konur bu ameliye 3-4 defa tekrarlanır Ne kadar iyi karıştırılırsa o kadar nefis olur Ertesi gün dondurma servise hazırdır
|
|
Fıstıklı Dondurma Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Dondurma TarifiFıstıklı Dondurma Tarifi Malzemeler 1 Litre süt 250 gr tozşeker 5 gr salep 100 gr dövülmüş antep fıstığı Hazırlanışı Tencereye sütü, şekeri ve salebi koyarak karıştırın Tencereyi ateşe koyun, devamlı karıştırarak 5-10 dakika pişirin Sütü ateşten alınca içine dövülmüş fıstıkları atıp karıştırarak soğutun Buz kalıplarına koyarak buzdolabında dondurun İstediğiniz donma derecesine gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın
|
|
|
|