Çikolatalı Cheesecake Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Cheesecake TarifiÇikolatalı Cheesecake Tarifi Tabani icin: 1 paket kepekli bisküvi 1/2 paket yulafli bisküvi 50 gr tereyagi 2 corba kasigi esmer seker 1/2 kase tuzsuz badem Kremasi icin: 1 paket PINAR LABNE 1 paket krema 7 yemek kasigi yogurt 2 yemek kasigi nisasta 1 paket vanilya 2 yemek kasigi un 1 yemek kasigi limon suyu 1 yemek kasigi limon kabugu rendesi 1 fiske tuz 100 gr seker ( yarisi esmer olabilir ) 2 yumurta Çikolata Sosu için: 150 gr bitter çikolata 1 yemek kaşığı tereyaği 1 çay bardagi süt Tabani icin gereken tüm malzemeler robotta karıştırılır, kelepçeli kaliba bastirilip en az yarım saat buzdolabinda bekletilir Kreması için; Labne ve yoğurt ayri ayri kaselerde süzgeç ve üzerinde kağıt peçete yardimiyla süzülür, içlerindeki fazla sudan kurtulmamiz lazim Sirasiyla labne, yoğurt ve krema mikserde çırpılır, şeker, tek tek yumurtalar eklenir Sonra kuru malzemeler ayri bir yerde karistirilip üzerine eklenir, mikserin hızı azaltilir, limon suyu ve kabuğu da eklenir, fazla çırpılmadan mikser kapatilir Cheesecakemizin tabanı buzdolabindan çıkarılır, hazırlanan krema üstüne dökülür, 180 derecede 35 dakika, sonra 150 derecede 35 dakika daha pisirilir Fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır Çikolata Sosu için: Sos tenceresinin içine çikolataları kırıp, üzerine sütü ekleyip kısık ateşte eritin, en son tereyağını da ekleyip karıştırın Cheesecake'mizin en az 8 saat buzdolabinda kalmasi lazim, ama sosunu servisten 1 saat önce de hazirlayabilir üzerine dökebilirsiniz
|
|
Çikolatalı Cheesecake Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Cheesecake Tarifi125 Gr Sana Klasik 1 Adet yumurta 2 Su Bardağı un 1 Paket kakao 2 Yemek Kaşığı su 1 Su Bardağı pudra şekeri Krema için: 1 adet yumurta Yarım su bardağı krema 3 paket labne peyniri 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 6 yemek kaşığı pudra şekeri Üzeri için: 100 gr kıyılmış siyah çikolata Un, 1 adet yumurta, kakao, oda sıcaklığındaki Teremyağ, pudra şekeri ve suyu yoğurarak buzdolabında 15 dakika dinlendirin Fırınınızı 190 derecede ısıtın 30 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın Hamuru tart kalıbınızın genişliğinden 5 cm daha büyük açın Hamuru koparmadan kalıba yerleştirip kenarlarının fazlalıklarını kesin Peynirli harcı hazırlamak için; yumurtayı oval bir kapta mikser yardımı ile köpürtün Labne peyniri, krema, limon kabuğu rendesi ve pudra şekerini ilave ederek tahta kaşık yardımıyla karıştırın Hazırlamış olduğunuz tartın içine sererek altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra küçük bir tencerede siyah çikolatanızı eritip cheesecakein üzerine spatula ile sürün Soğuduktan sonra servis yapın
|
|
|
|