Meyveli Tombik Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Tombik TarifiMeyveli Tombik Tarifi Malzemeler (8 adet) 200 gr un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 45 gr margarin 125 gr süt 50 gr çekirdeksiz üzüm 25 gr şekeri Un, tuz ve karbonatı bir kabın içine eleyin Karışım ekmek kırıntılarını andırana dek margarini unla ovalayın, 50 gr çekirdeksiz üzüm kurusu ve 25 gr şekeri de ekleyerek karıştırın Yumuşak ancak yapışkan olmayan bir hamur oluşana dek süt ekleyin Un serpilmiş bir yüzeyde çok az yoğurun Hamuru 1,5 cm kalınlığında açın 5 cm çapında çörek kalıbı ile kesin Hafif un serpilmiş fırın tepsisine yerleştirip, üstünden biraz daha un serptikten sonra, sıcak fırında 10 dakika, meyveli tombiklerin üstleri kabarıp kızarana dek pişirin
|
|
|
|