![]() |
Acil Bakım Nedir? Acil Bakım Kimlere Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acil Bakım Nedir? Acil Bakım Kimlere Yapılır?Acil Bakım Nedir? Acil Bakım Kimlere Yapılır? ACİL BAKIM, ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kişiye en kısa zamanda, olay yerinde, çeşitli araç-gereç ve tıbbi malzeme kullanılarak, bu konuda eğitim almış kişiler tarafından yapılan müdahalelerdir ![]() Acil bakım, hastanenin acil servisinde, herhangi bir serviste ya da yoğun bakımda verilebildiği gibi hastane dışında da verilebilmektedir ![]() Bu sitede verilen bilgiler, hastane öncesi (yani hastaneye gelmeden önce) uygulanan acil bakımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Acil bakımda amaç, ilkyardımdan farklı değildir ![]() ![]() Acil bakım uygulanırken izlenen adımlar da ilkyardımdaki adımlardan farklı değildir ![]() ![]() Yani; İlkyardım; Kaza olması veya sağlığın tehlikeye girmesi anında çevre imkanlarını kullanarak, herkes tarafından yapılabilecek müdahale iken, Acil bakım, özel eğitim almış sağlık personelinin, cankurtaran aracılığıyla verebileceği bakımdır ![]() İlkyardım anında verilmesi gereken bir yardımdır ve bu yardımın bir parçası da cankurtaranı çağırmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Hastane öncesi acil bakıma önem veren bazı ülkelerde, bu konuda bir adım daha atılarak FIRST RESPONDER denilen gönüllüler eğitmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|