Kars Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kars Böreği TarifiKars Böreği Tarifi Kars Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemeleri: 250 gr un 150 gr tereyağı ½ litre süt 250 gr gravyer peyniri 5 yumurta bir tutam tuz Yapılışı: 250 gr un bir kaba konulur 5 yumurta kırılıp yumurta teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre süt ve 75 gr tereyağı ve tuz ilave edilir Biraz daha karıştırılır kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr rendelenmiş gravyer peynir biraz sütle yumuşatılıp maydanoz atılır Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür Diğer hamurların kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır Sıcakken servis yapılır
|
|
Kars Böreği Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kars Böreği TarifiKars Böreği Tarifi 1/2 kilo süt 125 gram tereyağı 4 yumurta yarım demet maydanoz 200 gram beyaz peynir 175 gram un tuz Unu bir kap içine eleyiniz Yumurtayı içine kırıp, telle kanştırınız Erimiş yağ koyup, tekrar karıştırınız Diğer tarafta 20 santimlik tavayı hafifçe yağlayınız ve ateşte kızdırınız Sütlü hamurdan yarım kepçe koyup sallıyarak 2-3 milimetre incelikte pişiriniz Her iki tarafını tavada çeviriniz İki tarafını da kızarttıktan sonra, bir tepsiye alınız İçerisine hazırlanan maydanozlu peynirli iç koyup, rulo şeklinde sarınız
|
|
|
|