Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, erzurum, kete, tarifi

Cevizli Kete Tarifi ( Erzurum )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kete Tarifi ( Erzurum )



Cevizli Kete Tarifi ( Erzurum )

Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı toz maya
2 kahve fincanı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
aldığı kadar un

Yapılışı:
Mayayı ılık sütle karıştırın 1 tatlı kaşığı toz şekeri de ekledikten sonra mayalanması için bir süre bekletin Mayalandıktan sonra tuz ve un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun üzerine ıslak bir bez örterek oda ısısında yaklaşık bir saat bekletin Hamuru eşit büyüklükte 15 parçaya bölerek her parçayı düzgün toplar halinde yuvarlayın Her toptan bir yufka açın Yufkaları eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla yağlayıp, içlerine ceviz içi serpiştirin Yufkaları rulo yapın Bir ucundan başlayarak daire biçiminde yuvarlayıp gül şekli verin Hafif yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin Ayranla birlikte sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.