Sivas Çöreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sivas Çöreği TarifiSivas Çöreği Tarifi Hazırlanışı malzemeleri - Kibrit kutusu kadar yaşmaya - 1 su bardağı ılık su - 1 su bardağı süt - aldığı kadar un - 1′er su bardağı yoğurt ve sıvıyağ - 1 adet yumurta - tuz Yapılışı Mayayı ılık suda eritin Ayrı bir yerde süt,tuz,yoğurt ve yağı karıştırın Unu yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğurun Üzerini nemli bezle örtüp, Sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın Mayalanan hamuru ikiye bölün 2 ayrı fırın tepsisinde eşit kalınlıkta tepsilere yayın Çatal ile şekillendirip, üzerine yumurta sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin Ve afiyetle yiyin
|
|
|
|