![]() |
Meyvalı Yılbaşı Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvalı Yılbaşı KekiMALZEMELER ½ su bardağı ayva reçeli tanesi ½ su bardağı portakal kabuğu reçeli tanesi ½ su bardağı çekirdeksiz üzüm ½ su bardağı küçük doğranmış jöle şeker ½ su bardağı küçük doğranmış incir ½ su bardağı kuru siyah üzüm 1 su bardağı şekerlenmiş kokteyl kirazı ½ su bardağı ceviz içi ½ su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ½ çay kaşığı tuz 1 su bardağı eriyik margarin 1 ½ su bardağı şeker 3 su bardağı un 6 yumurta 1 limonun suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi YAPILIŞI Dikdörtgen kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın ![]() Fırını yakıp ısıtın ![]() Kuru meyvelerin üzerine iki su bardağı kaynar su döküp 15 dakika bekletin ![]() Çıkartıp süzüp temiz bir bez ile kurulayın ![]() Üzümler ve kayısılara, ufalanmış ceviz, incir, kiraz, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi vesaireyi ilave edip karıştırın ![]() Un ile kabartma tozunu karıştırıp eleyin ![]() Bir kasede yağ ile şekeri iyice çırpın ![]() Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırıp, limon suyunu katın ![]() Yumurtalı yağa, meyveler karışımını ve unu koyup karıştırın ![]() Hazırlanan kalıba boşaltıp orta ısılıi fırında 1 ½ saat pişirilir ![]() Piştiğini bir kürdan ile kontrol edin ![]() Fırından çıkarıp, soğuduktan sonra kalıptanda çıkarın ![]() Dilimleyerek servise sunun ![]() Not: Tüm Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarında yılbaşı ve noel için çok yapılan geleneksel bir kektir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyvalı Yılbaşı Keki |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvalı Yılbaşı Kekimalzemesi bol olan bir kek tarifi lezzeti nasıl acaba |
![]() |
![]() |
|