Krep Sarma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep Sarma TarifiKrep Sarma Tarifi Malzemeler 2 sb süt 2 adet yumurta 2 5 çay fincanı unyarım çk tuz Kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ Harcı için; mantar tavuk biber kaşar peynir ![]() Yapılışı Un, yumurta ve sütü derin bir çırpma kabına alıp sıvı bir hamur kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz ve tuzu ekliyoruz Daha sonra tavaya çok az miktarda yağ alıp kızdırıyoruz Daha sonra tavaya 1 kepçe krep hamurundan döküp tavayı çevirerek tüm tabana yayılmasını sağlıyoruz Tavayı sallayarak hamurun yanmasını önlüyoruz krepimizin diğer tarafını pişirmek için çeviriyoruz harcı için mantar ve biberleri yağda kavuruyoruz içine önceden haşlanıp didiklenmiş tavukları ekleyip birazda tuz serpiyoruz bu harcı kreplere rulo yapıp üstüne kaşar rendeliyoruz yağlı kağıda dizip fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz
|
|
|
|