![]() |
Etli Rulo Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Rulo Börek TarifiEtli Rulo Börek Tarifi Hamuru için 3 su bardağı un 2 adet yumurta 1/2 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı su 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz İçi için; 250 gr ![]() 3 adet orta boy kuru soğan 1/2 demet maydanoz 1/4 paket margarin 1 çay kaşığı tuz Yeterince karabiber Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim ![]() Etleri ilave edip birkaç sefer karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp orta ısılı ateşte pişirelim ![]() Etler suyunu çekince, az su ilavesi ile etlerin iyice pişmesini sağlayalım ![]() Tuz ve dişe gelecek kadar karabiber ilave edip, ara sıra kanştırarak hiç su kalmayacak şekilde pişirelim ![]() İnce kıydığımız maydanozları katıp son bir kere daha karıştırdıktan sonra, soğumasını bekleyelim ![]() 1 adet yumurtanın sarısını ayırıp diğer bütün hamur malzemelerini iyice karıştırıp, orta yumuşaklıkta bir hamur tutalım ![]() 10 dakika dinlendirdikten sonra 2-3 mm ![]() ![]() Her iki kenanndan ince şeritler halinde hamur kesip, hamuru dikdörtgen şekline getirelim ![]() Hazırladığımız içi hamurun üzerine serpiştirip rulo şeklinde saralım ![]() Yanlarından kestiğimiz şerit şeklindeki hamurlardan da üzerine süs yapalım ![]() Sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıttığımız 170 dereceli fınnda kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|