Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, hint, tarifi

Hint Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Böreği Tarifi



Hint Böreği Tarifi

Malzemeler

Kahve fincanı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tane kimyon
1 Çay kaşığı tane kişniş
1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 Tatlı kaşığı toz kişniş
1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 Kase haşlanmış ve ezilmiş patates
yarım kase haşlanmış bezelye
1 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Hamuru için :
Yarım kilo un
1 Çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Yarım kilo unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın
  • Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • İç malzemeyi hazırlayın
  • 1 Kahve fincanı sıvıyağı kızdırın
  • Tane kimyon ve kişnişi ilave edip, 1-2 kez çevirin
  • Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin
  • 1 Dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozou ekleyin
  • İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin
  • hamuru rulo şekline getirin ve 1 parmak kalındığında açın
  • Ruloların her birini 1 santim kalınlığında kesin
  • Yuvarlağı ortadan ikiye kesin
  • Her bir parçayı huni şeklinde sarın
  • Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun
  • Ağız kısmını sıkıca kapatın
  • Kızdırılmış sıvıyağda pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Hint Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Böreği Tarifi



Hint Böreği Tarifi

Hamuru:
250 gr (2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
50 gr (1/4 su bardağı) su

Harcı:
400 gr yağsız kıyma
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
2 yeşil sivri biber (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
400 gr (2 su bardağı) rafine yağ
2 kahve kaşığı karabiber
2 kahve kaşığı kimyon
2 kahve kaşığı karanfil (dövülmüş)
1 kahve kaşığı zencefil (dövülmüş)
1 kahve kaşığı kakule (dövülmüş)

Hamuru yapmak için un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip yağı ekleyerek, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alana kadar ufalayınız 50 gr (1/4 su bardağı) su katıp bıçakla karıştırarak pürtüksüz bir hamur elde ediniz (Hamur çok kuru olursa biraz daha su katınız) Hamuru top yapıp, hafifçe unlanmış hamur tahtasına koyunuz 10 dakika, pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurup, kaseye koyunuz Üstünü nemli bir bezle örtüp, harcı hazırlayana kadar bir kenarda bekletiniz
Harç için bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğan, sarımsak ve sivri biberleri katıp, arasıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz
Acı kırmızı biberi ekleyip iyice karıştırınız Kıymayı ve tuzu katıp devamlı karıştırarak kıyma iyice pişip suyunu tamamen çekene kadar pişiriniz
Karabiber, kimyon, karanfil zencefil, kakule ve limon suyunu katıp 5 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alarak bir kenarda ılınmaya bırakınız
Hamuru 15 eşit parçaya bölüp hepsini birer top yapınız Her topu 10 cm çapında açıp ortalarından ikiye bölünüz Kestiğiniz uçları ıslatıp üçgen yada koni biçimi vererek içlerine hazırladığınız harçtan biraz koyup bir kenara bırakınız
Derin bir kızartma tavasının üçte birini 2 su bardağı rafine yağla doldurup orta ateşte 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek kızarana kadar kızdırınız
Birkaç hint böreğini, yavaşça tavaya koyup 2-3 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız
Delikli kepçeyle börekleri çıkarıp, fazla yağlarını kağıt peçete üstünde süzdürerek bir kenarda sıcak tutunuz Bütün börekler kızarınca bir servis tabanına tepeleme doldurup, sıcak sıcak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.