Mahlepli Simit Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli Simit TarifiMahlepli Simit Tarifi Malzemeler 1/2 paket margarin 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un 1 yumurta sarısı tuz Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, yoğurdu, şekeri, mahlebi, tuzu, kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp parmak kalınlığında yuvarlak çubuklar yapalım 2 çubuğu birbirine bağlayarak simit şekline getirelim, margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim
|
|
Mahlepli Simit Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli Simit TarifiAldığı kadar susam 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 125 gr sana yağı Sanayı küçük bir tavada eritip, soğutun Derin bir kabın içine erimiş Sanayı, sütü ve şekeri koyup, iyice karıştırın Daha sonra içine unu kabartma tozunu, tuzu, mahlebi ekleyip (kulak memesi yumuşaklığında) yoğurun Hamuru 30 dakika dinlendirin Dinlenmiş hamuru un serptiğimiz tezgahta 5 dakika kadar yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, 1 parmak uzunluğunda şeritler şeklinde yoğurup, şeridin iki ucunu birleştirip, halka şekli verin Mahlepli simitleri, sıvı Sana ile yağladığımız tepsiye dizip, simitlerin üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, en son olarak susama bulayın Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirip, ılık olarak servis edin
|
|
|
|