![]() |
Soğanlı Patates Tartı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Patates Tartı TarifiSoğanlı Patates Tartı Tarifi Hamuru: 180 gr (1+1/2 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı (ceviz büyüklüğünde parçalara bölünmüş) 3-4 çorba kaşığı çok soğuk su 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Harcı: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış) 3 orta boy soğan (ince halkalanıp, halkaları tek tek ayrılmış) 4 orta boy patates (kabukları soyularak, haşlanmış ve dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kalığı pul kırmızıbiber 4 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş) 2 katı haşlanmış yumurta (dilimlenmiş) 180 gr (3/4 su bardağı) krema Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu orta boy bir kaba eleyip, yağı ekleyiniz ![]() ![]() Hafifçe unlanmış bir tezgahta hamuru dikdörtgen biçiminde açınız ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız ![]() Harcı hazırlamak için, orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından çıkarınız ![]() Hamuru açıp, üçe katladıktan sonra, yeniden açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tartı fırında 30 dakika, üstü nar gibi kızarana kadar pişiriniz ![]() Tartı fırından çıkarıp, kabında servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|