Küçük Pide Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçük Pide TarifiKüçük Pide Tarifi 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 3 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar un İçi için: 2 dilim beyzaz beynir 10-15 dal maydanoz 1 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı pul biber Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Çukur bir kabın içine yumurta, yoğurt, tuz ve yağ konur Bir çatal yardımıyla pürüz kalmayana kadar çırpılır Üzerine unla karıştırılmış kabartma tozu ve yumuşak kıvamda bir hamur olana kada yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur Hamur 20 dakika dinlenmeye bırakılır Bu arada iç malzeme karıştırılır Dinlenen hamurdan ceviz kadar parçalar alınır Merdane yardımıyla , çay tabağı büyüklüğünde, oval şekilde açılır Ortasına iç konur, kenarları iç görünecek şekilde katlanır, uçları birleştirilir Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
|
|
|
|