Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çavdar, ekmeği, tarifi

Çavdar Ekmeği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çavdar Ekmeği Tarifi



Çavdar Ekmeği Tarifi

1 su bardağı su (yaklaşık 250 ml)

l Yarım paket yaş maya (42 gramlık paketin yarısı)

2 çorba kaşığından bir tutam eksik tozşeker

4 su bardağı çavdar unu (yaklaşık 450 gram)

1 çorba kaşığından bir tutam eksik tuz

Yapılışı

ILIK suya, yarım küp yaş maya ve tozşekeri ekleyip karıştırın 5 dakika dinlendirerek tekrar karıştırın Üzeri köpüklenene dek bekleyin Hamur kabında unla tuzu karıştırarak ortasına sulandırılmış mayayı ilave edin 5 dakika yoğurun Kabın üzerine tülbent örterek ılık ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalanmaya bırakın Hamur kabardığında biraz daha yoğurun Fırın kabına alarak, önceden ısıtılmış 200 derece fırınnda üzeri kızarana dek pişirin Soğuduğunda fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.