Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fettucine, hamuru, tarifi

Fettucine Hamuru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fettucine Hamuru Tarifi



Fettucine Hamuru Tarifi

250 gr buğday unu (elenmiş)
50 gr sert irmik
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
20 ml zeytinyağı
Tuz

Un, irmik, yumurtalar, yumurta sarıları, zeytinyağı, tuz ve 20-30 ml suyu mikserin hamur yoğurma ucu ile yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın O Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 5 dakika kadar elinizde yoğurun Top haline getirin ve streç folyo ile sarıp 1 saat dinlendirin Hamuru 2-4 porsiyona bölün Her porsiyonu hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın Üstlerine bol miktarda irmik serpin, katlayın Büyük ve ağır bir bıçakla makarna hamurunu enlemesine şeritlere kesin Makarnaya irmik serpin ve gevşek bir şekilde tepsiye yerleştirin Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.