Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaçamak, kocaeli, malak, tarifi

Kaçamak ( Malak ) Tarifi ( Kocaeli )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaçamak ( Malak ) Tarifi ( Kocaeli )



Kaçamak ( Malak ) Tarifi ( Kocaeli )

Kocaeli Valiliği

Kandırada önceleri çok sık yapılan ancak son zamanlarda unutulmuş bir yemektir Bu yemeğin ana maddesi mısır unudur Öncelikle bir tencere içinde bol miktarda su kaynatılır ve tuz serpilir Kaynamakta olan suyun içine mısır unu yavaş yavaş eklenerek oklava yardımıyla sürekli karıştırılır Hamur oklavaya yapışmadığında kıvama gelmiş demektir ve ocaktan alınır Bu karışım lokmalar halinde kaşıkla alınır ve bir tepsiye dizilir Kaçamağın üzerine kızgın tereyağı gezdirilip ve rendelenmiş koyun peyniri serpilir Genellikle peynirli olarak tercih edilir Ama istenirse üzerine peynir yerine şeker serpilerek tatlı olarak ta yenilebilir Kaçamağın başka bir türü daha vardır ki o da sucuk veya pastırmayla yapılır Mısır unundan yapılan hamur piştikten sonra tepsiye boşaltılır ve ortası çukur olacak şekilde açılır Açılan kısmada kızartılmış sucuk ya da pastırma konulur ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.