Etli Milföy Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Milföy Börek TarifiEtli Milföy Börek Tarifi Malzemeler, 10 adet milföy hamuru 1 su bardağı haşlanmış bezelye 2 adet orta boy havuç 500 gram dana kuşbaşı et 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı, Börek harcını hazırlamak için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın ![]() Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavun ![]() Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde incecik doğrayın ![]() Bezelye, havuç ve baharatları tencereye ilave edin ![]() Yaklaşık 5 dakika pişirin tencereyi ocaktan indirin ![]() Dereotunu ekleyip karıştırın ve etin soğuması için bekletin ![]() Orta derinlikte ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayın ![]() Tabanı ve kenarlarını milföy hamuruyla kaplayın ![]() Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın ![]() Üzerini milföy hamuruyla kapayın ![]() Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin ![]() Ilınan böreği fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
|
|