![]() |
Çoban Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban Böreği TarifiÇoban Böreği Tarifi Malzemeler 6-8 kişilik: 2 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri 6-7 dal taze soğan Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı sumak Karabiber 4 adet yufka 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay bardağı su Böreğin iç harcını hazırlamak için; rendelenmiş hellim peynirini, ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu, sumağı, karabiberi bir kaseye alarak karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çoban Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban Böreği Tarifi1/2 kilo ıspanak 1/2 kilo patates 2 adet yumurta 3/4 çay bardağı sıvıyağ 1 demet maydanoz 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2-3 çorba kaşığı galeta unu 3-4 çorba kaşığı un Yeterince tuz, karabiber, pul kırmızı biber Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra, tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayalım ![]() Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp, iri iri doğrayalım ![]() Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim ![]() Patates, ıspanak, yumurta, kaşar peynirinin yarısı, ince kıyım maydanoz, yeterince baharat ve alabildiğince un ilavesi ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım ![]() Margarin yağı ile yağladığımız ve galeta unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayıp üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim ![]() Orta ısılı 180 C dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|