![]() |
Cevizli Tart Milföy Hamuru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Tart Milföy HamuruCevizli Tart Milföy Hamuru Milföy hamuru 300 gr ![]() 100 gr ![]() 2-3 çorba kaşığı marmelat 3 adet yumurta Yağlanmış tart kalıbına milföy hamurunu döşeyiniz ![]() Cevizleri ayıklayıp, makineden geçiriniz ![]() Cevizlerden 2 avuç ayırıp, geri kalanın içine 3 yumurtayı, 100 gr ![]() ![]() Hazırladığınız bu içi kalıptaki hamurun üzerine döküp, çevresi kadar muntazam bir şekilde yayınız ![]() Kalıbı ısıtılmış fırına koyup, 20-25 dakika pişiriniz ![]() Kalıbı fırından çıkarıp, soğutup, kırmadan hamuru çıkarıp, servis tabağına alınız ![]() Hamurun üzerine marmelatı çevresi kadar sürüp, ayırdığınız ceviz içlerini marmelatı tamamen kapatacak şekilde serpiştiriniz ![]() Tabağın kenarlarını temizleyip, servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|