Fransız Üzümlü Çöreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Üzümlü Çöreği TarifiFransız Üzümlü Çöreği Tarifi 400 gr un 2 yemek kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı tuz 100 gr margarin 1 yumurta, hafif çırpılmış 200 gr süt İçi ve Üstü: 25 gr margarin ya da tereyağı 100 gr kuru üzüm 1/2 çay kaşığı hindistancevizi tozu 100 gr şeker Biraz tuz Un ve tuzu eleyin Tereyağını un ile ovuşturun Yumurta ve yumuşak ancak yapışkan olmayacak bir hamur oluşana dek süt ekleyin Unlanmış bir yüzeyde hafif yoğurun Hamuru iki parçaya ayırıp, her birini 20 cm çapında daire haline getirin Dairelerden birini yağlanıp unlanmış tepsiye koyup üstüne tereyağı ya da margarin sürün Üzüm, hindistancevizi tozu ve şekerin hemen hemen hepsini karıştırıp tereyağını üstüne yayın Diğer hamuru bunların üzerine yerleştirin Hamurun üstüne de fırça ile süt sürüp kalan şekeri serpiştirin Orta ısıdaki fırında kabarıp üstü koyulaşana dek, 45 dakika, pişirin Fırından alıp 10 dakika beklettikten sonra, henüz ılıkken servis yapın
|
|
|
|