Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görevli, oluşumu, oluşumunda, organlarımız, sesin

Sesin Oluşumu Ve Sesin Oluşumunda Görevli Organlarımız

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sesin Oluşumu Ve Sesin Oluşumunda Görevli Organlarımız

Sesin Oluşumu ve Sesin Oluşumunda Görevli Organlarımız

Konuşmayı sağlayan organların tümüne ses aygıtı adı verilir Göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyaframdan dudaklara kadar olan kısıma ise ses yolu denir

Konuşmayı Sağlayan Organlar

Diyafram

Göğüs boşluğu

Karın kasları

Akciğer

Gırtlak

Ses telleri

Burun

Geniz

Damak

Diş ve diş etleri

Dudaklar

Sesin Çıkışı

İnsanlarda göğüs boşluğunu karın boşluğundan ayıran ve diyafram adı verilen ince geniş bir zar bulunur Göğüs, diyafram ve karın kasları soluk alıp vermede görev alır Konuşma için gerekli olan havayı akciğer sağlar Akciğerden gelen hava gırtlakta bulunan ses tellerine çarpar, ses telleri titrer, ses tonlanır ve geniz, burun, ağız boşluğu, damak, dişler ve diş etlerinde biçimlenerek konuşmayı sağlayan sesleri oluşturur

Konuşmayı sağlayan organlardan birinde hastalık ya da sakatlık olması halinde sesler düzenli ve güzel şekilde çıkartılamaz örneğin, dişleri dökülen, ses tellerinde rahatsızlık olan kişilerin sesleri hemen değişir, konuşmalarında aksamalar olur Hatta, nezle veya grip olan kişilerin seslerinde bile bazı değişiklikler görülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com