![]() |
Hava Olayları ( Rüzgar , Fırtına , Kasırga , Tayfun , Hortum ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hava Olayları ( Rüzgar , Fırtına , Kasırga , Tayfun , Hortum )HAVA OLAYLARI ( RÜZGAR , FIRTINA , KASIRGA , TAYFUN , HORTUM ) Hava sıcaklığı sürekli olarak değişir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hava sıcaklıklarındaki bu değişmeler hava olaylarını oluşturur ![]() ![]() ![]() RÜZGÂR : Dünyamızı saran hava tabakası ağırlığı nedeniyle yeryüzüne bir kuvvet uygular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FIRTINA : Kimi rüzgârlar çok şiddetli olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KASIRGA : Kasırga fırtınanın çok şiddetli halidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TAYFUN : Büyük Okyanus’un batısında ve Çin Denizinde görülür ![]() ![]() ![]() HORTUM Sıcak ve nemli hava ile soğuk havanın şiddetle yer değiştirmesi sırasında dönen rüzgarlar oluşur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hava Olayları ( Rüzgar , Fırtına , Kasırga , Tayfun , Hortum ) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hava Olayları ( Rüzgar , Fırtına , Kasırga , Tayfun , Hortum )Hava Olaylarının Canlılara Etkisi Rüzgar fırtına kasırga tayfun ve hortum gibi hava olayları canlılara üzerinde olumsuz etkiler yapar ![]() ![]() ![]() ![]() Fırtına tayfun kasırga ve hortum gibi hava olayları ise büyük zararlara yol açabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar sıcaklık değişiminden etkilenmemek için mevsimlere göre giyinirler ![]() ![]() Hava Durumunun Gözlenmesi Hava durumunu inceleyen bilim dalına meteoroloji adı verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meteoroloji uzmanları hava olaylarını gözleyerek gelecekteki hava olayları hakkında tahminler yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|