Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karşı, oluşturmak, parazit, radarlara

Radarlara Karşı Parazit Oluşturmak

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Radarlara Karşı Parazit Oluşturmak

Bir radar şunlardan oluşur Anten, gönderilen dalgalar ve hedefe çarpıp yansıyan dalgalar

Bir radarı parazitle etkisizleştirmek zor değildir Radardan etrafa enerji önemli ise de (10 kilovvat ve yukarısı), hedefe ulaşan enerji çok azalmıştır (hedef in radara uzaklığı ise enerji 1/d2 oranında azalır; çünkü dalgalar bir küre şeklinde yayılır ve kürenin yüzeyi yarıçapın karesi ile orantılıdır Bu duru-muda hedeften radara geri dönen yankılar da aynı şekilde 1/d2 kadar zayıflayacaktır Böylece uçağa çarpıp geri dönen dalga enerjisi 1/d1 kadar azalmış olacaktırBu nedenle radar alıcıları çok küçük (1 mikrovvattlık) bir enerjiyi bile yakalayacak şekilde yapılmıştır Radarın yakınlarında parazit yapıcı bir cihaz, radarın aynı olan bir frekansla anlamasız sinyaller vermeye başlarsa, radar hedeften gelen lankı ile bu paraziti (fon gürültüsünü) ayırt edemeyecektir

Parazit oluşturmanın da sakınca vardır; düşman hedefi görmese bile, kendi radarlarına karşı parazit uygulandığı anlar Parazit oluşturabilmek kendi radarlarına frekansını bilmek gereklidir

Radarların bir diğer zayıf noktası daha vardır Radarların dalga yaymaları gizlenemez ve bu dalgalar bir düşman füzesini radarlara eriştirmekte rehber görevi yapabilir Bu nedenle israil'in 1982 Beyrut bombardımanı, bu kentin radarlarını tahrip etmekle başlamış, 15 Nisan'da atılan iki antiradar füze muhtemelen hedefini bulmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com