Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
isı, yalıtımı

İsı Yalıtımı Nedir?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsı Yalıtımı Nedir?

BİNALARDA DIŞ CEPHE ISI YALITIMI
Isı Yalıtımı Nedir?

Dekorasyon konusunda üretici kişiler pencerelerin yapılarda vazgeçilmez olduğunu farketmesinin ardından pencereleri bir cephe olarak kullanmaya başlamışlardır Özellikle bu durum ilk başlarda yalnızca dışarıda dükkanlarda görmekte iken yaşadığımız yerlerde de bu tür dekorasyona uygun fikirler ortaya çıkmıştır

Pencere ısı yalıtımı günümüzde duvarların ısı yalıtımından daha başarılı sonuçlar doğurmaktadır

Pencere ısı yalıtımı konusunda dikkat edilmesi gereken durumlar

Pencere ısı yalıtımı konusundaki en önemli husus kasa ve doğramalarının gerekli şekilde yapılması gerekmektedir Isı kaybının yüzde 90 lık bir kısmı kasa ve doğramalardan kaynaklanmaktadır Kasa ve doğramaların mutlak suretle fırınlanmış kereste ürünü olması gerekmektedir ve ülkemizde üreticiler bu konuda duyarsız kalarak fırınlanmamış kereste ürünlerinden kasa ve doğramaları imal etmektedirler Bu eksiklik kasa ve doğramalarda şekil bozukluğu ve ısı kaybını doğurmaktadır

Geçmişte alüminyumdan kasa ve doğramalar yapılmaktaydı fakat ısı iletimi yüksek olan alüminyum daha sonraları tercih sebebi olmaktan çıkmıştır Bu durum insanları ısı yalıtımı konusunda başarılı PVC sistemlere yöneltmiştir

Pencere ısı yalıtımı tek cam ve çift cam olarak da değişmektedir ve bu konuda gerçekten başarılı bir sonuç elde etmek istiyorsanız mutlaka çift cam kullanarak ısı yalıtımını güçlendirmeniz gerekmektedir

Kasa ve doğramalarınızdaki hava kaçaklarını mutlaka önlemeniz gerekmektedir Bunun için üretilmiş olan sızdırmazlık bantları, sızdırmazlık çıtaları ve sızdırmazlık keçeleri alınarak kolayca bu hava kaçaklarını yok edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com