![]() |
Yemekte Pratik Bilgiler İpuçları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekte Pratik Bilgiler İpuçlarıWalla her nereden topladıysam arşivimde rastladım bunlara ben pek anlamam ama bayan arkadaşların işine yarar umarım Karideslerin haşlanırken çıkarttığı pis kokulardan kurtulmak için: Karideslerin baş kısımlarını haşlamadan önce koparıp atın ve bir dilim limon ile kaynatın ![]() * Soyulmuş patateslerinkararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun ![]() ![]() * Pastaların daha gevrek olması için tatlı*tuzlu farketmez) Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın ![]() * Dereotonu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz ![]() * Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1saat buz dolabında bekletin ![]() DAHA YEŞİL SEBZELER Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir ![]() ![]() KARARMAYAN SOĞANLAR Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar ![]() KIZARMIŞ BÖREK Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz ![]() DOMATESİN KABUKLARI Domatesin kabuklarını kolay soymak için, bıçağın sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletin ![]() TATLI PATLICAN Patlıcanların acısını almak için , patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bir müddet bekletin ![]() ![]() VİTAMİNİ KAYBOLMAYAN SALATA Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın ![]() ![]() REÇEL YAPARKEN Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LEZZETLİ ÇİKOLATA SOS Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar ![]() ![]() KOLAY SOYULAN YUMURTALAR Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin ![]() ![]() MANTAR SOTE PİŞİRİRKEN Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz ![]() PİŞMİŞ YUMURTAYI ÇİĞ YUMURTADAN AYIRMAK Pişirip sakladığınız yumurtaları , çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız, bunları ayırmanın en kolay yolu çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler ![]() TAVUK ETİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YOĞURDUN FAYDALARI Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir ![]() ![]() ![]() YEŞİL SEBZELERİN CANLILIĞININ KORUNMASI Satın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler ![]() ![]() ![]() EKMEĞİN KÜFLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir ![]() * Evinizde mayonez yaparken: Zeytinyağ yerine susam yağı kullanın ![]() ![]() * Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz ![]() * Balık çorbası yaparken: Suyunun daha lezzetli olması için balıkları en*az 45*60 dakika kaynatın ![]() ![]() Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için: pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin ![]() ![]() Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için: ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun ![]() Yemeğinizin içine şarap yerine koyabileceğiniz karışım: 1/3 üzüm sirkesi, 2/3 su, 1 küp şeker; bunları iyice karıştırın ve yemeğinizde kullanın ![]() ![]() Sosislerin patlamasını önlemek için: fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır ![]() Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır ![]() ** Nane, adaçayı ve çekilmiş cevizin pek çok yemekte kullandığınız beşamel sosa çok hoş lezzet kattığını biliyor muydunuz ? Fakat bu aromalı otları, sos pişip ateşin söndürülmesine yakın tencerenin içine ilave etmeye dikkat edin ![]() ** Bayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın ![]() ![]() ![]() ** Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz ? ** Et ya da balık yaptığınızda yemeğinizin suyunun daha lezzetli olmasını istiyorsanız birkaç damla 95ºC'lik alkol serpiştirin ![]() ![]() ** Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun ![]() ** Kış aylarında hepimizin vazgeçilmez içeceği C vitamini deposu portakal suyudur ![]() ![]() ** Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır ![]() **Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın ![]() ![]() ![]() **Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip yerine güzel kokular bıraksın diye satın aldığımız o pahalı ürünler istediğiniz gibi ferah bir koku bırakmıyorsa, size daha pratik ve ucuz bir önerimiz var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ** Eskilerin yöntemleri her zaman en iyi, en doğrudur ![]() ![]() ** Elmanın faydaları bitmez ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|