Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, giresun, tarifi, turşusu

Fasulye Turşusu Giresun Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Turşusu Giresun Tarifi



Fasulye Turşusu (Giresun)

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Malzemeler:
1 kg fasulye
2 baş sarımsak
1 avuç kalın (iri) tuz
1 adet acı biber
su

Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, temizlenir, yıkanır Bir kapta bir taşım kaynatılarak soğuk sudan geçirilip süzülür Soğumaya bırakılır Hazırlanmış olan harca batırılan fasulyeler bir sıra fasulye, bir sıra harç olmak üzere kavanoz dolana kadar devam edilir, üzerine ağırlık konarak 1 gün bekletilir Sonra sulu harç üzerine eklenip ağzı sıkıca kapatılır On beş gün sonra yemeye hazırdır İsteğe göre içerisine hıyar katılabilir

Harç Hazırlama:
Sarımsaklar soyulup ezilir, ezilmiş sarımsak acı biber, kalın tuz, su karıştırılıp yapılır

Not: Aynı yöntemle bezelye turşusu da yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.