![]() |
Tavuk Etinin En Faydalı Kısmı! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Etinin En Faydalı Kısmı!Tavuk etinin en faydalı kısmı! Türk mutfağında vazgeçilmez lezzetlerden biri olan tavuk eti, hem ucuz oluşu hem de farklı damak tatlarına hitap etmesi açısından sık tüketilir ![]() Dengeli beslenmenin altın kurallarından biri olan tavuk eti tüketme,sağlık açısından büyük avantajlar sunar ![]() ![]() Tavuk eti ve yumurta son derece besleyici gıdalar olduğu gibi bol, hızlı ve ekonomik bir şekilde üretilebildikleri için oldukça ucuz gıdalardır ![]() Tavuk eti yağsız, proteince zengin ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay olan bir gıda olup, ucuzluğu sayesinde bol miktarda tüketilebilecek bir et kaynağıdır ![]() Üstelik kırmızı etteki kolestrol arttıcı özelliği olmadığı ve daha az yağ ihtiva ettiği için diyet listelerinin demirbaşlarındandır ![]() ![]() Tavuk etinin farklı bölgeleri besin değerleri açısından farklı özellikller taşır ![]() ![]() ![]() Bostondaki Harvard Halk Sağlığı Fakültesinden bir grup bilim adamı, 26 yıl süren araştırmalarının sonunda, tavuk eti tüketiminin kadınlarda kalp krizi riskini yüzde 19 oranında düşürdüğünü ortaya koydu ![]() ![]() Ekonomik, lezzetli ve besleyici olması açısından yemeklerde de sık sık kullandığımız tavuk etini özel menülere dönüştürecek tariflerle özel davetlerinizi de süsleyebilirsiniz ![]() Tavuk eti konusunda dikkat edilmesi gereken tek nokta tüketirken taze olmasına özen göstermektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|