![]() |
Maki Sushi Tarifi (Japonya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maki Sushi Tarifi (Japonya)Maki Sushi Tarifi (Japonya) 300 gr ![]() 80 ml ![]() 10 gr ![]() 2 çay kaşığı tuz 300 gr ![]() 100 gr ![]() 6 adet yosun yaprağı Soya sosu Zencefil turşusu Pirinci süzgeçte iyice yıkayıp bir kaseye alın ![]() ![]() Süzdüğünüz pirinci 400 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç sirkesi, şeker ve tuzu karıştırıp hemen sıcak pirince ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın ![]() Salatalığı ikiye kesin, çekirdeklerini temizleyin ve boylamasına 1/2 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yosun yaprağının en alt kenarını 1 cm ![]() ![]() ![]() Yaprağın boş olan kısmını suyla ıslatın ![]() ![]() ![]() Maki sushi'yi 2 cm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|