Lübnan Usulü Falafel Tarifi -Dünya Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lübnan Usulü Falafel Tarifi -Dünya MutfağıLübnan Usulü Falafel Tarifi -Dünya Mutfağı Malzemeler
Nohudu ve soğanları mutfak robotuna koyun Maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyonu ekleyin Püre haline gelmeden ezilmelerini sağlayın Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip robotu çalıştırın Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin Karışımı bir kaba alın, üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın Kızgın yağda altı tanesini kızartıp bir kağıt havlunun üzerine alın Kalanı da aynı şeklide pişirin Pide ekmeklerinin arasına köfteleri koyun, üzerlerine domates, soğan, biber ve biraz humus ekleyip servis yapın
|
|
Lübnan Usulü Falafel Tarifi -Dünya Mutfağı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lübnan Usulü Falafel Tarifi -Dünya MutfağıLübnan Usulü Falafel Tarifi Malzemeler ( 4 kişilik) 1 su bardağı haşlanmış kabuğu soyulmuş nohut 1 yumurta 1 baş kuru soğan 1 5 su bardağı tam buğday unu Kimyon, köri, nane, tuz 1-2 yaprak marul, maydanoz 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Yapılışı Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohutları çatalla ya da blenderle zeytinyağı ile beraber iyice ezin İçine un, rendelenmiş soğan ve yumurtayı ilave edin Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra güzelce yoğurun Bu hamurdan küçük yuvarlak köfteler yapın Daha çabuk pişmesini istiyorsanız köfteleri biraz yassı yapmanızı öneririm Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kâğıdın üzerine köfteleri dizin ve yaklaşık 30 dakika 200 derecede fırın ayarında pişirin![]() Yoğurt, maydanoz ve marulla tabağa şekil vererek servis yapın ![]() |
|
|
|