![]() |
Dil Paça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Paça TarifiDil Paça Tarifi 1 adet sığır dili 1 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 1/2 paket margarin Terbiyesi için: 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 1 adet limonun suyu Üzeri için: Sirke Sarımsak Kırmızı pulbiberli yağ Dili yıkayıp iyice temizledikten sonra 4'e bölünmüş 1 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak ve yeterince su ile haşlayalım ![]() Üzerinde oluşan köpükleri alıp iyice pişirdikten sonra suyunu süzüp eti ayıralım ![]() Dilin üzerindeki zan ve boyun kısmına yakın olan kemik ve bezelerini ayıklayıp bezelye büyüklüğünde doğrayalım ![]() Bu esnada başka bir tencere de unu margarin yağında kokusu çıkıncaya kadar kavurup dilin haşlama suyundan kepçe kepçe ilave edelim ![]() Dili de ilave edip bir taşım daha kaynatalım ![]() Terbiyesi için; unu ![]() ![]() Tencereden aldığımız bir kepçe et suyu ile terbiyeyi ılıştırıp tekrar tencereye ilave ederek bir taşım daha kaynatalım ![]() Ocaktan indirip ister sade olarak, istersek de üzerine sirke, sarımsak ve pulkırmızıbiberili yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|