![]() |
Poşe Yumurta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Poşe Yumurta TarifiPOŞE YUMURTA 12 adet taze yumurta 2 çorba kaşığı tuz 10 bardak su 2 1/2 çorba kaşığı sirke 1 Kenarlı tepsi ya da benzeri gibi yayvanca bir kaba 10 bardak su, iki buçuk çorba kaşığı sirke ile 2 çorba kaşığı da tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalıdır ![]() ![]() 2 Su iyice kaynaymca suyun fıkırdamaması için ateşin ısısını azaltmalı ve yumurtaları birer birer olmak üzere önce küçük bir tabağa kurmalı, sonra da tabaktaki her bir yumurtayı az kaynamakta olan suya, yakm uzaklıktan ve yavaşça kaydırmak suretiyle suya atmalı ve kabın üstünü kapakla kapadıktan sonra yumurtaları tam 3 dakika sıcak suda bırakmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Sonra yumurtaları delikli bir kepçe ile gayet özenli bir şekilde sudan çıkararak, tabağa almalı ve servis yapmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Poşe Yumurta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Poşe Yumurta TarifiPoşe Yumurta Tarifi Malzemesi: 6 adet yumurta 5 bardak su 1 çorba kaşığı tuz 1,5 çorba kaşığı sirke Hazırlanışı: Kenarlı bir tepsiye veya yayvan bir kaba beş bardak su, bir buçuk çorba kaşığı sirke ile bir çorba kaşığı da tuz koyarak suyu kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|